Search

6 Şubat 2014 Perşembe

Mikrotom Bıçakları

                        
  1. Çelik Bıçaklar

    *İyi kalite karbon veya ısı ile sertleştirilmiş çelikten oluşur.
    *Çeliğin yapısı; temiz,paslanmaz, anti-korozivdir.
  2. Non-Koroziv ve Korozyona Rezistan Bıçaklar

    *Frozen ve kriyostat kesit için uygun
    *Kobalt veya krom bıçaklardır.
  3. Disposable Bıçaklar (Tek Kullanımlık Bıçaklar)

    *Günümüzde en yaygın kullanılan bıçak tipidir.
    *Kesit kalitesi çok yüksektir.
    *Paslanmaz çelik bıçaklardır.
    *Bıçak ağzı,platin ve krom ile kaplıdır.
    *Bıçak ağzı teflon ile kaplı olanların kullanımı kriyostat için uygundur.
  4. Tungsten Karbid Bıçaklar
    *Yüksek kalite non korroziv tungsten karbit.
    *Bıçak suya rezistan,aşırı sertlik nedeniyle kırılgandır.
    *Metakrilata gömülmüş dekalsifiye olmayan kemikten seri kesit alınmasını sağlar.
  5. Cam Bıçaklar

    *Ultramikrotomda kesit için uygundur.
    *Işık mikroskobunda parafin ve reçine kesitlerinde 'Ralph' tipi cam bıçaklar uygundur.
    *Kullanımdan hemen önce hazırlanmalıdır.
  6. Elmas Bıçaklar

    *Pahalı ve uzun ömürlü bıçak tipidir.
    *Epoxy reçine gibi sert gömme ortamlarının kesimi için uygundur.
  7. Safir Bıçaklar

    *Tungsten karbid ve cam bıçaktan daha serttir.
    *Her doku tipine uygundur.
    *Dayanıklı bıçak ağzı vardır.

Hiç yorum yok: