- Çelik Bıçaklar
*İyi kalite karbon veya ısı ile sertleştirilmiş çelikten oluşur.
*Çeliğin yapısı; temiz,paslanmaz, anti-korozivdir. - Non-Koroziv ve Korozyona Rezistan Bıçaklar
*Frozen ve kriyostat kesit için uygun
*Kobalt veya krom bıçaklardır. - Disposable Bıçaklar (Tek Kullanımlık Bıçaklar)
*Günümüzde en yaygın kullanılan bıçak tipidir.
*Kesit kalitesi çok yüksektir.
*Paslanmaz çelik bıçaklardır.
*Bıçak ağzı,platin ve krom ile kaplıdır.
*Bıçak ağzı teflon ile kaplı olanların kullanımı kriyostat için uygundur. - Tungsten Karbid Bıçaklar
*Yüksek kalite non korroziv tungsten karbit.
*Bıçak suya rezistan,aşırı sertlik nedeniyle kırılgandır.
*Metakrilata gömülmüş dekalsifiye olmayan kemikten seri kesit alınmasını sağlar. - Cam Bıçaklar
*Ultramikrotomda kesit için uygundur.
*Işık mikroskobunda parafin ve reçine kesitlerinde 'Ralph' tipi cam bıçaklar uygundur.
*Kullanımdan hemen önce hazırlanmalıdır. - Elmas Bıçaklar
*Pahalı ve uzun ömürlü bıçak tipidir.
*Epoxy reçine gibi sert gömme ortamlarının kesimi için uygundur. - Safir Bıçaklar
*Tungsten karbid ve cam bıçaktan daha serttir.
*Her doku tipine uygundur.
*Dayanıklı bıçak ağzı vardır.
Search
6 Şubat 2014 Perşembe
Mikrotom Bıçakları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder